Olej ze słodkich migdałów 100 % Your Natural Side 100 ml to olej ze słodkich migdałów, tłoczony na zimno, oczyszczony, płynny olej pozbawiony zapachu. Według producenta olej ze słodkich migdałów jest polecany do skóry suchej, delikatnej, łuszczącej się, a także dojrzałej i mało elastycznej. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji włosów suchych, zniszczonych i matowych oraz skóry głowy. Stosuj: kilka kropel na zwilżoną skórę twarzy lub ciała albo kilka kropli do kremu, maski lub na końcówki włosów.
W pigułce
- Forma: płynny olej pozbawiony zapachu, butelka szklana z nakrętką 100 ml
- Do czego: do skóry suchej, delikatnej i dojrzałej oraz do suchych, matowych włosów
- Stosowanie: kilka kropel na zwilżoną skórę twarzy lub ciała albo kilka kropli do kremu, maski lub na końcówki włosów
- Pojemność: 100 ml
- Producent: Your Natural Side, Kraków
Najważniejsze cechy
- 100 % olej ze słodkich migdałów, tłoczony na zimno, oczyszczony (Prunus Amygdalus Dulcis Oil), kraj pochodzenia Turcja.
- Olej ze słodkich migdałów jest polecany do skóry suchej, delikatnej, łuszczącej się, a także dojrzałej i mało elastycznej, według producenta.
- Znajduje zastosowanie w pielęgnacji włosów suchych, zniszczonych i matowych oraz skóry głowy, według producenta.
- Twarz, ciało, włosy i skóra głowy: klasyczny bezzapachowy olej do wielu zastosowań.
- Przechowywanie: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce może lekko tężeć.
Jest dla Ciebie, jeśli…
- masz skórę suchą, delikatną albo mało elastyczną
- szukasz klasycznego, bezzapachowego oleju do ciała, twarzy i masażu
- chcesz zadbać o suche, matowe włosy
- wolisz większą butelkę 100 ml
Co pisze producent o tym produkcie
Opis producenta: „Olej ze słodkich migdałów polecany jest do skóry suchej, delikatnej, skłonnej do podrażnień, łuszczącej się, a także dojrzałej, mało elastycznej. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji włosów suchych, zniszczonych, matowych, problemowej skóry głowy, a także w profilaktyce rozstępów. Idealny do pielęgnacji: skóry delikatnej, mało elastycznej; cery dojrzałej, z oznakami starzenia; skóry problemowej, łuszczącej się; suchych i zniszczonych włosów.”
Co warto wiedzieć o składzie
Skład to 100 % olej ze słodkich migdałów, tłoczony na zimno, oczyszczony (Prunus Amygdalus Dulcis Oil).
Postać: płynny olej pozbawiony zapachu. Kraj pochodzenia surowca: Turcja. Trwałość: podana na opakowaniu.
Ciekawostki od producenta: Olej ze słodkich migdałów pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno nasion owoców drzewa (krzewu) migdałowego odmiany słodkiej (Prunus amygdalus dulcis). Migdałowiec zwyczajny pochodzi pierwotnie z Azji Środkowej i Mniejszej. Obecnie rośnie również w Afryce Północnej, Azji Zachodniej, na Kaukazie oraz w Europie. W starożytności z drewna migdałowca robiono berła dla królów, wierzono bowiem, że posiada ono tajemniczą moc, która przechodzi na króla.
Skład i stosowanie
Producent podaje pełny skład INCI.
Według producenta:
- Olej ze słodkich migdałów, tłoczony na zimno, oczyszczony 100 %
Skład (INCI): Prunus Amygdalus Dulcis Oil (olej ze słodkich migdałów oczyszczony 100%).
Jak stosować
- Zamiennik kremu: nałóż kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną skórę całej twarzy, szyi i dekoltu lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu, dostarczysz w ten sposób skórze więcej cennych składników.
- „balsam” do ciała: nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia.
- Masaż wybranych partii ciała: stosuj samodzielnie lub zmieszaj z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne.
- Wzbogacenie kremu / balsamu: zmieszaj w dłoni olej z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę.
- Maska na skórę głowy: wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu dostarczenia jej cennych składników.
- Maska na włosy: nałóż na suche bądź zwilżone wodą i/lub żelem aloesowym/hialuronowym włosy minimum 20 minut przed ich umyciem, a następnie zmyj olej delikatnym szamponem. Taką mieszankę możesz pozostawić na włosach także na dłuższy czas, np. całą noc. W razie użycia zbyt dużej ilości oleju - najpierw nałóż porcję odżywki do włosów, by zemulgować olej, a następnie umyj szamponem.
- Zabezpieczenie końcówek włosów: wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów.
- Preparat na zrogowaciałą skórę: niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować olej również jako wsparcie dla kuracji regenerującej dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk (np. dodatkowo na stosowany zazwyczaj krem), a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice. Możesz również wcześniej dodatkowo owinąć stopy/ręce folią.
- Odżywka do paznokci: kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. Możesz dodać także kilka kropli oleju rycynowego.
- Maska do twarzy: wymieszaj kilka kropli oleju z porcją wybranej glinki bądź glinek, dodaj ulubioną wodą kwiatową i mieszaj aż do uzyskania konsystencji pasty, nałóż na ok. 15 minut, po czym zmyj. W międzyczasie spryskuj skórę wodą roślinną, by nie dopuścić do całkowitego zaschnięcia maski.
Na co uważać
Przechowywanie według producenta: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce może lekko tężeć. Trwałość jest podana na opakowaniu.
Informacje o produkcie
- Nazwa: Olej ze słodkich migdałów 100% 100 ml
- Marka: Your Natural Side
- Producent: Policz 2, ul. Cechowa 43b, 30-614 Kraków
- Pojemność: 100 ml, butelka szklana z nakrętką
- Kraj pochodzenia surowca: Turcja
- Kod EAN: 5903240784066
Najlepiej łączyć z…
Najczęściej zadawane pytania
- Do czego służy olej ze słodkich migdałów? Według producenta olej ze słodkich migdałów jest polecany do skóry suchej, delikatnej, łuszczącej się, a także dojrzałej i mało elastycznej. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji włosów suchych, zniszczonych i matowych oraz skóry głowy. To klasyczny olej oczyszczony, pozbawiony zapachu.
- Jak stosować? Zamiennik kremu: nałóż kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną skórę całej twarzy, szyi i dekoltu lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu, dostarczysz w ten sposób skórze więcej cennych składników. „balsam” do ciała: nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia.
- Co jest w składzie? Prunus Amygdalus Dulcis Oil (olej ze słodkich migdałów oczyszczony 100%).
- Jak przechowywać? Według producenta w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce może lekko tężeć. Trwałość jest podana na opakowaniu.
- Czy to kosmetyk? Tak. To kosmetyk do stosowania zewnętrznego na skórę i włosy, zgodnie ze sposobem użycia podanym przez producenta.
- Jaka jest pojemność? 100 ml, butelka szklana z nakrętką.
Wolisz zamówić telefonicznie? Zadzwoń pod numer 502 932 165. Pomożemy dobrać produkt do Twoich potrzeb.
To niejedyna propozycja dla Ciebie. Sprawdź też olejki eteryczne, olejki do ciała, twarzy i włosów. Przy zakupach za min. 199 zł dostawa jest darmowa, a od 149 zł kosztuje tylko 6,99 zł.
