• Nowy
Your Natural Side Olej z pestek arbuza 100 ml
search
  • Your Natural Side Olej z pestek arbuza 100 ml

Your Natural Side Olej z pestek arbuza 100 ml do twarzy, ciała i włosów

Your Natural Side 5903240784721
  • Olej z pestek arbuza 100 % do cery mieszanej, delikatnej i suchej oraz do suchych, zniszczonych włosów, także kręconych
  • Skład: 100 % olej z pestek arbuza, rafinowany (Citrullus Vulgaris Seed Oil), kraj pochodzenia Afryka
  • 100 ml: kilka kropel na zwilżoną skórę twarzy lub ciała albo kilka kropli do kremu, maski lub na końcówki włosów
27,99 zł
Indeks: YN784721
Wysyłka w 2–3 dni roboczeDarmowa dostawa od 199 zł
(0 ocen)
remove add

  • Wysyłka od 6,99 zł, darmowa od 199 zł
    Wysyłka od 6,99 zł, darmowa od 199 zł
  • Szybka i bezpieczna dostawa
    Szybka i bezpieczna dostawa
  • Zwrot do 30 dni
    Zwrot do 30 dni
  • Masz pytanie? Zadzwoń 502 932 165
    Masz pytanie? Zadzwoń 502 932 165

Więcej podobnych produktów

Olej z pestek arbuza 100 % Your Natural Side 100 ml to olej z pestek arbuza, rafinowany, płynny bezzapachowy olej. Według producenta olej z pestek arbuza jest polecany do cery mieszanej, z nadprodukcją sebum, delikatnej i suchej. Pielęgnuje suche, zniszczone włosy, także kręcone. Stosuj: kilka kropel na zwilżoną skórę twarzy lub ciała albo kilka kropli do kremu, maski lub na końcówki włosów.

W pigułce

  • Forma: płynny bezzapachowy olej, butelka szklana z nakrętką 100 ml
  • Do czego: do cery mieszanej, delikatnej i suchej oraz do suchych, zniszczonych włosów, także kręconych
  • Stosowanie: kilka kropel na zwilżoną skórę twarzy lub ciała albo kilka kropli do kremu, maski lub na końcówki włosów
  • Pojemność: 100 ml
  • Producent: Your Natural Side, Kraków

Najważniejsze cechy

  • 100 % olej z pestek arbuza, rafinowany (Citrullus Vulgaris Seed Oil), kraj pochodzenia Afryka.
  • Olej z pestek arbuza jest polecany do cery mieszanej, z nadprodukcją sebum, delikatnej i suchej, według producenta.
  • Pielęgnuje suche, zniszczone włosy, także kręcone, według producenta.
  • Twarz, ciało i włosy: bezzapachowy olej do wielu zastosowań.
  • Przechowywanie: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce może lekko tężeć.

Jest dla Ciebie, jeśli…

  • masz cerę mieszaną, delikatną albo suchą
  • szukasz bezzapachowego oleju o bladożółtym kolorze
  • masz suche, zniszczone lub kręcone włosy
  • wolisz większą butelkę 100 ml

Co pisze producent o tym produkcie

Opis producenta: „Olej z pestek arbuza to bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, szczególnie linolowego (Omega-6) oraz oleinowego (Omega-9). Posiada bladożółty kolor i pozbawiony jest zapachu. Polecany do cery mieszanej, z nadprodukcją sebum, delikatnej, suchej. Pielęgnuje suche, zniszczone włosy, także kręcone. Idealny do pielęgnacji: cery dojrzałej z oznakami starzenia; delikatnej, suchej; skóry problemowej, z nadprodukcją sebum; suchych i zniszczonych włosów.”

Co warto wiedzieć o składzie

Skład to 100 % olej z pestek arbuza, rafinowany (Citrullus Vulgaris Seed Oil).

Postać: płynny bezzapachowy olej. Kraj pochodzenia surowca: Afryka. Trwałość: podana na opakowaniu.

Ciekawostki od producenta: Olej z pestek arbuza powstaje w wyniku tłoczenia i rafinacji nasion owoców arbuza zwyczajnego (Citrullus vulgaris) Arbuz zwyczajny, roślina z rodziny dyniowatych o płożącej się łodydze długości 2-5 metrów, pochodzi z Afryki Południowej, gdzie nadal rośnie dziko. Owoce arbuza o twardej ciemnozielonej łupinie skrywają w swoim wnętrzu słodki miąższ koloru białego do ciemnoczerwonego oraz brązowo, czarne nasiona. Olej z pestek arbuza zwany inaczej olej Ootanga lub olej Kalahari, uzyskiwany jest tradycyjną metodą, poprzez wydłubywanie nasion z łuski, która je otacza, suszenie na słońcu, a następnie ich wyciskanie.

Skład i stosowanie

Skład olej z pestek arbuza Your Natural Side 100 ml

Producent podaje pełny skład INCI.

Według producenta:

  • Olej z pestek arbuza, rafinowany 100 %

Skład (INCI): Citrullus Vulgaris Seed Oil (olej z pestek arbuza rafinowany 100%).

Jak stosować

  • Zamiennik kremu: nałóż kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną skórę całej twarzy, szyi i dekoltu lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu, dostarczysz w ten sposób skórze więcej cennych składników.
  • „balsam” do ciała: nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia.
  • Masaż wybranych partii ciała: stosuj samodzielnie lub zmieszaj z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne.
  • Wzbogacenie kremu / balsamu: zmieszaj w dłoni olej z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę.
  • Maska na skórę głowy: wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu dostarczenia jej cennych składników.
  • Maska na włosy: nałóż na suche bądź zwilżone wodą i/lub żelem aloesowym/hialuronowym włosy minimum 20 minut przed ich umyciem, a następnie zmyj olej delikatnym szamponem. Taką mieszankę możesz pozostawić na włosach także na dłuższy czas, np. całą noc. W razie użycia zbyt dużej ilości oleju - najpierw nałóż porcję odżywki do włosów, by zemulgować olej, a następnie umyj szamponem.
  • Zabezpieczenie końcówek włosów: wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów.
  • Preparat na zrogowaciałą skórę: niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować olej również jako wsparcie dla kuracji regenerującej dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk (np. dodatkowo na stosowany zazwyczaj krem), a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice. Możesz również wcześniej dodatkowo owinąć stopy/ręce folią.
  • Odżywka do paznokci: kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. Możesz dodać także kilka kropli oleju rycynowego.
  • Maska do twarzy: wymieszaj kilka kropli oleju z porcją wybranej glinki bądź glinek, dodaj ulubioną wodą kwiatową i mieszaj aż do uzyskania konsystencji pasty, nałóż na ok. 15 minut, po czym zmyj. W międzyczasie spryskuj skórę wodą roślinną, by nie dopuścić do całkowitego zaschnięcia maski.

Na co uważać

Przechowywanie według producenta: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce może lekko tężeć. Trwałość jest podana na opakowaniu.

Informacje o produkcie

  • Nazwa: Olej z pestek arbuza 100% 100 ml
  • Marka: Your Natural Side
  • Producent: Policz 2, ul. Cechowa 43b, 30-614 Kraków
  • Pojemność: 100 ml, butelka szklana z nakrętką
  • Kraj pochodzenia surowca: Afryka
  • Kod EAN: 5903240784721

Najlepiej łączyć z…

Najczęściej zadawane pytania

  • Do czego służy olej z pestek arbuza? Według producenta olej z pestek arbuza jest polecany do cery mieszanej, z nadprodukcją sebum, delikatnej i suchej. Pielęgnuje suche, zniszczone włosy, także kręcone. To bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, szczególnie linolowego (Omega-6) i oleinowego (Omega-9).
  • Jak stosować? Zamiennik kremu: nałóż kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną skórę całej twarzy, szyi i dekoltu lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu, dostarczysz w ten sposób skórze więcej cennych składników. „balsam” do ciała: nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia.
  • Co jest w składzie? Citrullus Vulgaris Seed Oil (olej z pestek arbuza rafinowany 100%).
  • Jak przechowywać? Według producenta w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce może lekko tężeć. Trwałość jest podana na opakowaniu.
  • Czy to kosmetyk? Tak. To kosmetyk do stosowania zewnętrznego na skórę i włosy, zgodnie ze sposobem użycia podanym przez producenta.
  • Jaka jest pojemność? 100 ml, butelka szklana z nakrętką.

Wolisz zamówić telefonicznie? Zadzwoń pod numer 502 932 165. Pomożemy dobrać produkt do Twoich potrzeb.

To niejedyna propozycja dla Ciebie. Sprawdź też olejki eteryczne, olejki do ciała, twarzy i włosów. Przy zakupach za min. 199 zł dostawa jest darmowa, a od 149 zł kosztuje tylko 6,99 zł.

Uzdrowiskowe SPA — naturalne produkty uzdrowiskowe

Komentarze (0)