• Nowy
Your Natural Side Olej jojoba Organic 10 ml
search
  • Your Natural Side Olej jojoba Organic 10 ml

Your Natural Side Olej jojoba Organic 10 ml do twarzy, ciała i włosów

Your Natural Side 5903240784790
  • Olej jojoba 100 % do cery suchej i przetłuszczającej się, dojrzałej, cienkiej i delikatnej oraz do włosów i paznokci
  • Skład: 100 % olej z nasion krzewu jojoba, tłoczony na zimno, nierafinowany (Simmondsia Chinensis Seed Oil), surowiec ze statusem Organic, kraj pochodzenia Izrael
  • 10 ml: kilka kropel na zwilżoną skórę twarzy lub ciała albo kilka kropli do kremu, maski lub na końcówki włosów
18,99 zł
Indeks: YN784790
Wysyłka w 2–3 dni roboczeDarmowa dostawa od 199 zł
(0 ocen)
remove add

  • Wysyłka od 6,99 zł, darmowa od 199 zł
    Wysyłka od 6,99 zł, darmowa od 199 zł
  • Szybka i bezpieczna dostawa
    Szybka i bezpieczna dostawa
  • Zwrot do 30 dni
    Zwrot do 30 dni
  • Masz pytanie? Zadzwoń 502 932 165
    Masz pytanie? Zadzwoń 502 932 165

Więcej podobnych produktów

Olej jojoba 100 % Your Natural Side 10 ml to olej z nasion krzewu jojoba, tłoczony na zimno, nierafinowany, złoty olej o delikatnym orzechowym zapachu. Według producenta olej jojoba jest polecany do pielęgnacji zarówno cery suchej, jak i przetłuszczającej się. Sprawdza się przy cerze dojrzałej, cienkiej, delikatnej i skłonnej do zaczerwienień, a jako emolient chroni skórę przed nadmierną utratą wody. Stosuj: kilka kropel na zwilżoną skórę twarzy lub ciała albo kilka kropli do kremu, maski lub na końcówki włosów.

W pigułce

  • Forma: złoty olej o delikatnym orzechowym zapachu, butelka szklana z pipetą 10 ml
  • Do czego: do cery suchej i przetłuszczającej się, dojrzałej, cienkiej i delikatnej oraz do włosów i paznokci
  • Stosowanie: kilka kropel na zwilżoną skórę twarzy lub ciała albo kilka kropli do kremu, maski lub na końcówki włosów
  • Pojemność: 10 ml
  • Producent: Your Natural Side, Kraków

Najważniejsze cechy

  • 100 % olej z nasion krzewu jojoba, tłoczony na zimno, nierafinowany (Simmondsia Chinensis Seed Oil), surowiec ze statusem Organic, kraj pochodzenia Izrael.
  • Olej jojoba jest polecany do pielęgnacji zarówno cery suchej, jak i przetłuszczającej się, według producenta.
  • Sprawdza się przy cerze dojrzałej, cienkiej, delikatnej i skłonnej do zaczerwienień, a jako emolient chroni skórę przed nadmierną utratą wody, według producenta.
  • Twarz, ciało, włosy i paznokcie: olej do wielu zastosowań.
  • Przechowywanie: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce może lekko tężeć.

Jest dla Ciebie, jeśli…

  • masz cerę suchą albo przetłuszczającą się
  • szukasz złotego oleju o delikatnym orzechowym zapachu
  • masz cerę dojrzałą, cienką albo delikatną
  • chcesz zadbać o zniszczone włosy i paznokcie

Co pisze producent o tym produkcie

Opis producenta: „Olej jojoba posiada jeden z najbardziej unikatowych składów pod względem zawartości kwasów tłuszczowych. Polecany jest do pielęgnacji zarówno cery suchej, jak i przetłuszczającej się. Świetny do cery dojrzałej, cienkiej, łuszczącej się, delikatnej, skłonnej do podrażnień i zaczerwienienia, a także w profilaktyce przedwczesnego starzenia się skóry. Jako emolient chroni skórę przed nadmierną utratą wody. Może być stosowany także na przetłuszczający się, skłonny do łupieżu skalp oraz do masażu rejonów narażonych na tworzenie się rozstępów. Olej jojoba jest idealny do pielęgnacji: skóry suchej, odwodnionej; cery przetłuszczającej się; skóry problemowej, reaktywnej; cery mało elastycznej, z pierwszymi oznakami starzenia; problemowej skóry głowy; zniszczonych włosów, paznokci.”

Co warto wiedzieć o składzie

Skład to 100 % olej z nasion krzewu jojoba, tłoczony na zimno, nierafinowany (Simmondsia Chinensis Seed Oil).

Postać: złoty olej o delikatnym orzechowym zapachu. Kraj pochodzenia surowca: Izrael, surowiec ze statusem Organic. Trwałość: podana na opakowaniu.

Ciekawostki od producenta: Olej powstaje w wyniku tłoczenia na zimno ziaren krzewu jojoba. Jojoba to wiecznie zielony krzew pochodzący z Ameryki Środkowej. Od strony chemicznej olej jojoba jest w rzeczywistości wyjątkowym w swoim rodzaju płynnym woskiem, który dla ułatwienia jest nazywany olejem.

Skład i stosowanie

Skład olej jojoba Your Natural Side 10 ml

Producent podaje pełny skład INCI.

Według producenta:

  • Olej z nasion krzewu jojoba, tłoczony na zimno, nierafinowany 100 %

Skład (INCI): Simmondsia Chinensis Seed Oil (olej jojoba nierafinowany 100%).

Jak stosować

  • Wzbogacenie kremu / balsamu: zmieszaj w dłoni olej z porcją ulubionego kremu lub balsamu tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę.
  • „balsam” do ciała: nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację oleju, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia.
  • Masaż wybranych partii ciała: stosuj samodzielnie lub zmieszaj porcję z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym - dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać odrobinę naturalnego olejku eterycznego.
  • Zamiennik kremu: nałóż kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną hydrolatem skórę całej twarzy, szyi i dekoltu lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubionym serum nawilżającym lub kwasem hialuronowym, dostarczysz w ten sposób skórze więcej cennych składników.
  • Maska na skórę głowy: wmasuj nieco oleju minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu dostarczenia jej cennych składników. Możesz dodać odrobinę ulubionego serum, np. aloesowego.
  • Maska na włosy: nałóż na suche bądź zwilżone wodą i/lub żelem aloesowym/hialuronowym z dodatkiem gliceryny włosy minimum 20 minut przed ich umyciem, a następnie zmyj olej delikatnym szamponem. Taką mieszankę możesz pozostawić na włosach także na dłuższy czas, np. całą noc. W razie użycia zbyt dużej ilości oleju - najpierw nałóż porcję odżywki do włosów, by zemulgować olej, a następnie umyj szamponem.
  • Dodaj kilka kropli oleju do porcji maski do włosów tuż przed jej użyciem, zmieszaj i stosuj jak zazwyczaj.
  • Serum na końcówki włosów: wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów.
  • Preparat do zrogowaciałej skóry: porcję oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować olej również jako wsparcie kuracji dla zniszczonych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj porcję kosmetyku w skórę pięt/rąk (np. dodatkowo na stosowany zazwyczaj krem), a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice.
  • Odżywka do paznokci: kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. Możesz dodać także kilka kropli oleju rycynowego.
  • Maska do twarzy: wymieszaj kilka kropli oleju z porcją wybranej glinki bądź glinek, dodaj ulubioną wodą kwiatową oraz serum i mieszaj aż do uzyskania konsystencji pasty, nałóż na ok. 15 minut, po czym zmyj. W międzyczasie spryskuj skórę wodą roślinną, by nie dopuścić do całkowitego zaschnięcia maski.

Na co uważać

Wprowadzając nowy kosmetyk nie zapomnij o wykonaniu próby uczuleniowej na małym obszarze skóry, by zminimalizować ryzyko reakcji niepożądanych, które mogą wystąpić u osób z osobniczą nadwrażliwością na dany składnik.

Przechowywanie według producenta: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce może lekko tężeć. Trwałość jest podana na opakowaniu.

Informacje o produkcie

  • Nazwa: Olej jojoba Organic 100% 10 ml
  • Marka: Your Natural Side
  • Producent: Policz 2, ul. Cechowa 43b, 30-614 Kraków
  • Pojemność: 10 ml, butelka szklana z pipetą
  • Kraj pochodzenia surowca: Izrael
  • Kod EAN: 5903240784790

Najlepiej łączyć z…

Najczęściej zadawane pytania

  • Do czego służy olej jojoba? Według producenta olej jojoba jest polecany do pielęgnacji zarówno cery suchej, jak i przetłuszczającej się. Sprawdza się przy cerze dojrzałej, cienkiej, delikatnej i skłonnej do zaczerwienień, a jako emolient chroni skórę przed nadmierną utratą wody. Od strony chemicznej to płynny wosk, który dla ułatwienia nazywany jest olejem.
  • Jak stosować? Wzbogacenie kremu / balsamu: zmieszaj w dłoni olej z porcją ulubionego kremu lub balsamu tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę. „balsam” do ciała: nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację oleju, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia.
  • Co jest w składzie? Simmondsia Chinensis Seed Oil (olej jojoba nierafinowany 100%).
  • Jak przechowywać? Według producenta w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce może lekko tężeć. Trwałość jest podana na opakowaniu.
  • Czy to kosmetyk? Tak. To kosmetyk do stosowania zewnętrznego na skórę i włosy, zgodnie ze sposobem użycia podanym przez producenta.
  • Jaka jest pojemność? 10 ml, butelka szklana z pipetą.

Wolisz zamówić telefonicznie? Zadzwoń pod numer 502 932 165. Pomożemy dobrać produkt do Twoich potrzeb.

To niejedyna propozycja dla Ciebie. Sprawdź też olejki eteryczne, olejki do ciała, twarzy i włosów. Przy zakupach za min. 199 zł dostawa jest darmowa, a od 149 zł kosztuje tylko 6,99 zł.

Uzdrowiskowe SPA — naturalne produkty uzdrowiskowe

Komentarze (0)