Olejek eteryczny eukaliptusowy Your Natural Side 10 ml to olejek eteryczny z liści eukaliptusa, o zapachu charakterystycznym dla eukaliptusa. Według producenta olejek eukaliptusowy jest dodatkiem do kosmetyków oraz do aromatyzacji powietrza. Przeznaczony jest wyłącznie do użytku zewnętrznego i stosuje się go w rozcieńczeniu, w małych ilościach. Stosuj: kilka kropel w rozcieńczeniu dodaj do kremu, oleju, toniku lub balsamu albo użyj do aromatyzacji powietrza.
W pigułce
- Forma: olejek o zapachu charakterystycznym dla eukaliptusa, butelka szklana z zakraplaczem i nakrętką 10 ml
- Do czego: jako dodatek do kosmetyków i do aromatyzacji powietrza
- Stosowanie: kilka kropel w rozcieńczeniu dodaj do kremu, oleju, toniku lub balsamu albo użyj do aromatyzacji powietrza
- Pojemność: 10 ml
- Producent: Your Natural Side, Kraków
Najważniejsze cechy
- Olejek eukaliptusowy (Eucalyptus Globulus Leaf Oil) ze składnikami naturalnie występującymi w olejku.
- Olejek eukaliptusowy jest dodatkiem do kosmetyków oraz do aromatyzacji powietrza, według producenta.
- Przeznaczony jest wyłącznie do użytku zewnętrznego i stosuje się go w rozcieńczeniu, w małych ilościach, według producenta.
- Dodatek do kosmetyków i aromatyzacja powietrza: kilka kropli w rozcieńczeniu.
- Przechowywanie: w szczelnym opakowaniu, w temperaturze nie wyższej niż 25°C lub jeśli ktoś preferuje - w lodówce.
Jest dla Ciebie, jeśli…
- szukasz olejku eukaliptusowego do kremów, olejów i balsamów
- chcesz aromatyzować powietrze w domu zapachem eukaliptusa
- robisz własne kosmetyki i potrzebujesz olejku zapachowego
- wolisz małą butelkę 10 ml z zakraplaczem
Co pisze producent o tym produkcie
Opis producenta: „Eukaliptus olejek eteryczny - dodatek do kosmetyków oraz aromatyzacji powietrza. Do użytku zewnętrznego.”
Co warto wiedzieć o składzie
Skład to olejek eteryczny eukaliptusowy ze składnikami naturalnie występującymi w olejku (oznaczone gwiazdką).
Postać: olejek o zapachu charakterystycznym dla eukaliptusa. Trwałość: podana na opakowaniu.
Skład i stosowanie
Producent podaje pełny skład INCI.
Skład (INCI): Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Limonene*, Linalool* (olejek z eukaliptusa, *składnik naturalnie występujący w olejku z eukaliptusa).
Jak stosować
- Twarz, ciało, włosy (w rozcieńczeniu): do kosmetyków niespłukiwanych (kremy, oleje, toniki, serum, balsamy) i spłukiwanych dodaj kilka kropli olejku. Dokładne dozowanie według norm IFRA producent podaje w tabeli na swojej stronie.
- Aromatyzacja powietrza: producent wskazuje olejek jako dodatek do aromatyzacji powietrza. Do użytku zewnętrznego.
Na co uważać
Producent ostrzega: unikać kontaktu z oczami i błonami śluzowymi, podczas ciąży i poniżej trzeciego roku życia.
Przechowywanie według producenta: w szczelnym opakowaniu, w temperaturze nie wyższej niż 25°C lub jeśli ktoś preferuje - w lodówce. Trwałość jest podana na opakowaniu.
Informacje o produkcie
- Nazwa: Olejek eteryczny eukaliptusowy 10 ml
- Marka: Your Natural Side
- Producent: Policz 2, ul. Cechowa 43b, 30-614 Kraków
- Pojemność: 10 ml, butelka szklana z zakraplaczem i nakrętką
- Kod EAN: 5903887126212
Najlepiej łączyć z…
Najczęściej zadawane pytania
- Do czego służy olejek eukaliptusowy? Według producenta olejek eukaliptusowy jest dodatkiem do kosmetyków oraz do aromatyzacji powietrza. Przeznaczony jest wyłącznie do użytku zewnętrznego i stosuje się go w rozcieńczeniu, w małych ilościach. Ma zapach charakterystyczny dla eukaliptusa.
- Jak stosować? Twarz, ciało, włosy (w rozcieńczeniu): do kosmetyków niespłukiwanych (kremy, oleje, toniki, serum, balsamy) i spłukiwanych dodaj kilka kropli olejku. Dokładne dozowanie według norm IFRA producent podaje w tabeli na swojej stronie. Aromatyzacja powietrza: producent wskazuje olejek jako dodatek do aromatyzacji powietrza. Do użytku zewnętrznego.
- Co jest w składzie? Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Limonene*, Linalool* (olejek z eukaliptusa, *składnik naturalnie występujący w olejku z eukaliptusa).
- Jak przechowywać? Według producenta w szczelnym opakowaniu, w temperaturze nie wyższej niż 25°C lub jeśli ktoś preferuje - w lodówce. Trwałość jest podana na opakowaniu.
- Czy to kosmetyk? Tak. To kosmetyk do stosowania zewnętrznego na skórę i włosy, zgodnie ze sposobem użycia podanym przez producenta.
- Jaka jest pojemność? 10 ml, butelka szklana z zakraplaczem i nakrętką.
Wolisz zamówić telefonicznie? Zadzwoń pod numer 502 932 165. Pomożemy dobrać produkt do Twoich potrzeb.
To niejedyna propozycja dla Ciebie. Sprawdź też olejki eteryczne, olejki do ciała, twarzy i włosów. Przy zakupach za min. 199 zł dostawa jest darmowa, a od 149 zł kosztuje tylko 6,99 zł.
