Your Natural Side Olej z czarnuszki 50 ml 100% na zimno
search
  • Your Natural Side Olej z czarnuszki 50 ml 100% na zimno
  • Your Natural Side Olej z czarnuszki 50 ml 100% na zimno
  • Your Natural Side Olej z czarnuszki 50 ml 100% na zimno
  • Your Natural Side Olej z czarnuszki 50 ml 100% na zimno

YOUR NATURAL SIDE olej z czarnuszki black cumin kosmetyczny 50ml

Your Natural Side 5900168973459
  • Olej z czarnuszki 100 % do skóry delikatnej, tłustej, mieszanej i dojrzałej oraz do skóry głowy i paznokci
  • Skład: 100 % olej z nasion czarnuszki siewnej tłoczony na zimno (Nigella Sativa Seed Oil), kraj pochodzenia Izrael
  • 50 ml: kilka kropel na zwilżoną skórę twarzy lub ciała albo kilka kropli do kremu, maski lub na końcówki włosów
29,99 zł
Indeks: YN973459
Wysyłka w 2–3 dni roboczeDarmowa dostawa od 199 zł
(0 ocen)
remove add

Wysyłka w 2–3 dni robocze
  • Wysyłka od 6,99 zł, darmowa od 199 zł
    Wysyłka od 6,99 zł, darmowa od 199 zł
  • Szybka i bezpieczna dostawa
    Szybka i bezpieczna dostawa
  • Zwrot do 30 dni
    Zwrot do 30 dni
  • Masz pytanie? Zadzwoń 502 932 165
    Masz pytanie? Zadzwoń 502 932 165

Więcej podobnych produktów

Olej z czarnuszki 100 % Your Natural Side 50 ml to olej z nasion czarnuszki siewnej tłoczony na zimno, płynny olej o korzennym zapachu. Według producenta olej z czarnuszki jest polecany do skóry zniszczonej, mało elastycznej, delikatnej, zarówno suchej, jak i przetłuszczającej się. Sprawdza się w pielęgnacji skóry tłustej i mieszanej oraz dojrzałej z oznakami starzenia. Stosuj: kilka kropel na zwilżoną skórę twarzy lub ciała albo kilka kropli do kremu, maski lub na końcówki włosów.

W pigułce

  • Forma: płynny olej o korzennym zapachu, butelka szklana z pipetą 50 ml
  • Do czego: do skóry delikatnej, tłustej, mieszanej i dojrzałej oraz do skóry głowy i paznokci
  • Stosowanie: kilka kropel na zwilżoną skórę twarzy lub ciała albo kilka kropli do kremu, maski lub na końcówki włosów
  • Pojemność: 50 ml
  • Producent: Your Natural Side, Kraków

Najważniejsze cechy

  • 100 % olej z nasion czarnuszki siewnej tłoczony na zimno (Nigella Sativa Seed Oil), kraj pochodzenia Izrael.
  • Olej z czarnuszki jest polecany do skóry zniszczonej, mało elastycznej, delikatnej, zarówno suchej, jak i przetłuszczającej się, według producenta.
  • Sprawdza się w pielęgnacji skóry tłustej i mieszanej oraz dojrzałej z oznakami starzenia, według producenta.
  • Twarz, ciało, skóra głowy i paznokcie: olej do wielu zastosowań.
  • Przechowywanie: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce może lekko tężeć.

Jest dla Ciebie, jeśli…

  • masz skórę tłustą lub mieszaną z rozszerzonymi porami
  • szukasz oleju do cery delikatnej i dojrzałej
  • chcesz olej do wcierania w skórę głowy
  • lubisz oleje z wyrazistym, korzennym zapachem

Co pisze producent o tym produkcie

Opis producenta: „Olej uzyskuje się poprzez tłoczenie na zimno nasion czarnuszki siewnej. Polecany jest do skóry zniszczonej, mało elastycznej, delikatnej, problemowej - zarówno suchej jak i przetłuszczającej się. Olej ma kolor płynnego złota i mocny, korzenny zapach. Spotykany zarówno w kosmetykach ukierunkowanych na normalizację cery problemowej, jak i profilaktykę przeciwstarzeniową. Doskonale sprawdza się w pielęgnacji skóry tłustej, mieszanej ze skłonnością do niedoskonałości. Polecany także do problemowej skóry głowy. Olej z czarnuszki jest idealny do pielęgnacji: skóry delikatnej, tłustej, mieszanej; skóry problemowej z rozszerzonymi porami; cery z niedoskonałościami, zanieczyszczonej; cery dojrzałej z oznakami starzenia; delikatnej skóry głowy skłonnej do łupieżu i nadmiernego wypadania włosów,; osłabionych paznokci.”

Co warto wiedzieć o składzie

Skład to 100 % olej z nasion czarnuszki siewnej tłoczony na zimno (Nigella Sativa Seed Oil).

Postać: płynny olej o korzennym zapachu. Kraj pochodzenia surowca: Izrael. Trwałość: podana na opakowaniu.

Ciekawostki od producenta: Olej uzyskuje się poprzez tłoczenie na zimno nasion czarnuszki siewnej pochodzącej z upraw w Europie Południowej i na Bliskim Wschodzie. Znanych jest kilka określeń tej niezwykłej rośliny: czarnuszka ogrodowa, kąkolnica, czarny kmin, kolendra siewna lub czarnuszka egipska. Ze względu na bogate właściwości, a także miejsce pochodzenia, określana jest również jako “Złoto Faraonów”.

Skład i stosowanie

Skład olej z czarnuszki Your Natural Side 50 ml: Nigella Sativa Seed Oil

Producent podaje pełny skład INCI.

Według producenta:

  • Olej z nasion czarnuszki siewnej tłoczony na zimno 100 %

Skład (INCI): Nigella Sativa Seed Oil (olej z czarnuszki nierafinowany 100%).

Jak stosować

  • Wzbogacenie kremu / balsamu: zmieszaj w dłoni olej z porcją ulubionego kremu lub balsamu tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę.
  • „balsam” do ciała: nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację oleju, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia.
  • Masaż wybranych partii ciała: stosuj samodzielnie lub zmieszaj porcję z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym - dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać odrobinę naturalnego olejku eterycznego.
  • Zamiennik kremu: nałóż kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną hydrolatem skórę całej twarzy, szyi i dekoltu lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubionym serum nawilżającym lub kwasem hialuronowym, dostarczysz w ten sposób skórze więcej cennych składników.
  • Maska na skórę głowy: wmasuj nieco oleju minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu dostarczenia jej cennych składników. Możesz dodać odrobinę ulubionego serum, np. aloesowego.
  • Maska na włosy: nałóż na suche bądź zwilżone wodą i/lub żelem aloesowym/hialuronowym z dodatkiem gliceryny włosy minimum 20 minut przed ich umyciem, a następnie zmyj olej delikatnym szamponem. Taką mieszankę możesz pozostawić na włosach także na dłuższy czas, np. całą noc. W razie użycia zbyt dużej ilości oleju - najpierw nałóż porcję odżywki do włosów, by zemulgować olej, a następnie umyj szamponem.
  • Dodaj kilka kropli oleju do porcji maski do włosów tuż przed jej użyciem, zmieszaj i stosuj jak zazwyczaj.
  • Serum na końcówki włosów: wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów.
  • Preparat do zrogowaciałej skóry: porcję oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować olej również jako wsparcie kuracji dla zniszczonych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj porcję kosmetyku w skórę pięt/rąk (np. dodatkowo na stosowany zazwyczaj krem), a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice.
  • Odżywka do paznokci: kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. Możesz dodać także kilka kropli oleju rycynowego.
  • Maska do twarzy: wymieszaj kilka kropli oleju z porcją wybranej glinki bądź glinek, dodaj ulubioną wodą kwiatową oraz serum i mieszaj aż do uzyskania konsystencji pasty, nałóż na ok. 15 minut, po czym zmyj. W międzyczasie spryskuj skórę wodą roślinną, by nie dopuścić do całkowitego zaschnięcia maski.

Na co uważać

Wprowadzając nowy kosmetyk nie zapomnij o wykonaniu próby uczuleniowej na małym obszarze skóry, by zminimalizować ryzyko reakcji niepożądanych, które mogą wystąpić u osób z osobniczą nadwrażliwością na dany składnik.

Przechowywanie według producenta: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce może lekko tężeć. Trwałość jest podana na opakowaniu.

Informacje o produkcie

  • Nazwa: Czarnuszka olej 100 % 50 ml
  • Marka: Your Natural Side
  • Producent: Policz 2, ul. Cechowa 43b, 30-614 Kraków
  • Pojemność: 50 ml, butelka szklana z pipetą
  • Kraj pochodzenia surowca: Izrael
  • Kod EAN: 5900168973459

Najlepiej łączyć z…

Najczęściej zadawane pytania

  • Do czego służy olej z czarnuszki? Według producenta olej z czarnuszki jest polecany do skóry zniszczonej, mało elastycznej, delikatnej, zarówno suchej, jak i przetłuszczającej się. Sprawdza się w pielęgnacji skóry tłustej i mieszanej oraz dojrzałej z oznakami starzenia. Ma kolor płynnego złota i mocny, korzenny zapach, a producent poleca go także do skóry głowy i osłabionych paznokci.
  • Jak stosować? Wzbogacenie kremu / balsamu: zmieszaj w dłoni olej z porcją ulubionego kremu lub balsamu tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę. „balsam” do ciała: nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację oleju, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia.
  • Co jest w składzie? Nigella Sativa Seed Oil (olej z czarnuszki nierafinowany 100%).
  • Jak przechowywać? Według producenta w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce może lekko tężeć. Trwałość jest podana na opakowaniu.
  • Czy to kosmetyk? Tak. To kosmetyk do stosowania zewnętrznego na skórę i włosy, zgodnie ze sposobem użycia podanym przez producenta.
  • Jaka jest pojemność? 50 ml, butelka szklana z pipetą.

Wolisz zamówić telefonicznie? Zadzwoń pod numer 502 932 165. Pomożemy dobrać produkt do Twoich potrzeb.

To niejedyna propozycja dla Ciebie. Sprawdź też olejki eteryczne, olejki do ciała, twarzy i włosów. Przy zakupach za min. 199 zł dostawa jest darmowa, a od 149 zł kosztuje tylko 6,99 zł.

Uzdrowiskowe SPA — naturalne produkty uzdrowiskowe

Komentarze (0)